Son Başlıklar
Forumlar : Yemek

DERMAN34
Müdavim
Erkek
41 yaşında
Mesajlar : 616
Çevrimiçi
Çig Köfte Nasıl Yapılır

Malzemelerimiz
* Önceikle geniş bir tepsi
* Yarım kilo çiğköftelik ince bulgur
* Yarım kilo çiğ köftelik tammm yağsıss çiğ köfte makinasında çekilmiş dana eti (yada 2 kere
çekilmiş olmalı )
* 1 demet maydonos
* 2 sap tase soğan
* 1 büyük kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 tatlı kaşığı karabiber
* 3 tatlı kaşığı pul biber
* 3 yemek kaşığo acı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı tus
* 2 tatlı kaşığı bulabiliyosanıs çiğ köftelik gasiantep baharatı yoksa isot yani kimyon, yenibahar,
nane gibi kaışımlar...

Servis için
Marul veya kıvırcık
Limon

Gelelim Yapılışına
Öncelikle tase soğan, kuru soğan, sarımsak ve maydonos çok ama çok ince şekilde kıyılıyor.
Tepsimisin bir yarısına bulgurumusu koyuyorus. diğer yarısına tase soğan ve maydonos hariç diğer tüm
malsemeleri koyuyorus. Bulguru tepsinin bi kenarında bekletirken diğer yarıdaki malsemeleri iyice
birbirine yedirecek gibi uzun uzun yoğuruyorus. Birbirini iyice yedirdiğimise emin olduktan sonra
ara ara azar azar bulgur ekleyerek yoğurmaya, yedirmeye dewam ediyorus. Azar azar bulguru yedire
yedire birbirlerini iyice kaynaştırıyorus. Bunu şöylede tarif edebilirim. Sol avucumusun arasında
iyice malzemeleri sıkıştırıyorus. Yumruk yapıp yukarıda kalan parçaları diğer elimisle iyice
ovalıyorus. Bütün hepsini birbirine yedirip köftelik kıvama geldiğini anladığımısda tase soğan ve
maydonosu da katıyorus ve onlarıda iyice birbirine yediriyorus. Sonra köfte şeklini vererek
avucumusda sıkıp hasır hale getiriyorus. Sonra yanında marul ve limon suyuyla servisimisi yapıyorus.
Ardındanda parmaklarınısla beraber yiyorsunus

Not: Acı biber ve acı salça katkı oranlarını kendi damak zevkinise görede ayarlayabilirsinis. Bu
gasiantep usulu olarak düşünülünce acısı onlara göre orta kıvamda çiğ köftedir Bilginise...
AFİYET OLSUN


Başlangıç
27.09.2006 20.02
Son Mesaj
15.10.2010 11.08 Görelim bakalım Toplam
30 Yanıt yazayım
Sıralama




[1] [2]

sidoma1905
Çaylak
Erkek
25 yaşında
Mesajlar : 25
Kapalı Hesap
sn bu çiğ kofteye domates katmazmısn...bulgurun kabarması için soğuk su,sıcak su vea buz
katmazmısn...sonra ole hızlı anlattın ki sanki yarım saatte yapılıo...bu iş için en az 1 saat
yoğurman lazımmmm...
kızma ama.. sadece bildiklerimi yazdm..
04.10.2006 16:58:15
selcukcoskun
Müdavim
Erkek
26 yaşında
Mesajlar : 2177
Kapalı Hesap
tavana fırlatıp kontrol etmemiz lazım dimi yapışırsa kıvamına gelmiş demektir
05.10.2006 19:16:56
tomurcukrose
Müdavim
Kadın
27 yaşında
Mesajlar : 722
Çevrimdışı
ya olmadı ama şimdi. durduk yerde canım çiğköfte istedi.
21.10.2006 19:06:32
Kadın
24 yaşında
Mesajlar : 263
Kapalı Hesap
güzelmiş yapılışı yemek defterimi yazayım barii
21.10.2006 20:39:42
s_u_h_e_d_a
Müdavim
Kadın
23 yaşında
Mesajlar : 132
Çevrimdışı
mazemeler eksik içine fıstık ezmeside koyuluyo
21.10.2006 20:44:41
Kadın
24 yaşında
Mesajlar : 182
Çevrimdışı
ayıptır sorması fıstık esmesinin çiğ köfte de ne işi warrr acaba (bu arada cnm fena şekilde çiğköfte
istedi napıcam ewde malzemede yoq )
21.10.2006 21:17:41
alpacino170
Müdavim
Erkek
24 yaşında
Mesajlar : 174
Çevrimdışı
yapmasıda yemeside çok keyifli
21.10.2006 21:18:58
motorcu_genc
Müdavim
Erkek
24 yaşında
Mesajlar : 328
Kapalı Hesap
karşında ustası var güneydoğunu bir numaralı çiğ köftecisi
25.10.2006 14:34:28
blokcu
Çaylak
Erkek
24 yaşında
Mesajlar : 28
Kapalı Hesap
cıg köfte asıl ayagına bot gıyıp ıcene gıgnıcen yumusacık oluyo
25.10.2006 23:44:59
tomurcukrose
Müdavim
Kadın
27 yaşında
Mesajlar : 722
Çevrimdışı
gerçekten ballandıra ballandıra çok güzel anlatıyorsun yaaaa
27.10.2006 11:14:51
mystery13
Müdavim
Kadın
23 yaşında
Mesajlar : 58
Çevrimdışı
ayyyyyy ben acılı yiyemem ya acısız olsa olurmu
29.10.2006 10:14:59
paralel-1
Çaylak
Erkek
32 yaşında
Mesajlar : 4905
Kapalı Hesap
valla yapmasını pek bilemem ama cok güzel çiğ köfte yerimmm
07.11.2006 08:55:44
GAMZE__18
Müdavim
Kadın
26 yaşında
Mesajlar : 1878
Çevrimdışı
ımmm nefis olurdu sımdı burda olsada yesekk
08.11.2006 06:25:05
KaRaNFiLiMSi
Müdavim
Kadın
26 yaşında
Mesajlar : 103
Kapalı Hesap
"selcukcoskun" demiş ki:
tavana fırlatıp kontrol etmemiz lazım dimi yapışırsa kıvamına
gelmiş demektir



bak tamda ben dicektim lafı almısın ağzımdan evet ya tavana atma kısmı yok hani nirde

saka bi yanada bir iki sey eksik sıkılmıs limon suyu katmanız gerek o bulgurun cıt hali gittikten so
nra yani bu soğanı felan eklemeden öncie o arada dökmekgerek ve bisey daha bulguru ilk yoğururken
buz katarsak icine daha güzel olur hadi kolay gele yaff olsada yesek karnımda ac canım cekti valla
11.11.2006 15:42:11
mert_M
Müdavim
Erkek
27 yaşında
Mesajlar : 25
Çevrimdışı
ağzım sulandı ben gider simdi tıkınmaya
14.11.2006 22:53:03
nime_say
Müdavim
Kadın
22 yaşında
Mesajlar : 1636
Çevrimdışı
çok acı oluyor yaa bn bikere yemişitm
22.04.2007 11:54:11
fatikk
Müdavim
Erkek
26 yaşında
Mesajlar : 4316
Kapalı Hesap
yapın valla bol acılı olsun bir kilo yerim hiç banamısın demez
10.10.2007 13:29:40
ayse94
Müdavim
Kadın
74 yaşında
Mesajlar : 4473
Kapalı Hesap
aboww
canum o kadar yersen ne hale geliceğini düşündünmü sen hiç
10.10.2007 19:48:08
renno
Müdavim
Erkek
24 yaşında
Mesajlar : 90
Çevrimdışı
bende yapmasını biliyorum ve çok güzeldir tavsiye ederim arkadaşlar eğer bulursanız
27.11.2007 16:09:59
cerencee
Müdavim
Kadın
40 yaşında
Mesajlar : 701
Çevrimdışı
iyice bi terledikden sonra

ımmmhhhh
15.05.2008 23:08:58

[1] [2]

Şu an bu başlığı okuyanlar: 1 ziyaretçi..

Forumlar :
Yemek


Yanıtla:


Facebook sayfamızı beğen, en komik resimleri arkadaşlarınla paylaş.